200 elektrik motorlu araçtan oluşan filo, iki hafta süren Paris İklim Konferansı’nda 18 ton CO2 ‘nin havaya salımını engelledi.
• Bu filo, uluslararası bir konferans için tahsis edilen dünyanın en büyük elektrik motorlu araç filosu oldu.
• Renault ve Nissan çalışanları, Renault ZOE, Nissan LEAF ve Nissan e-NV200 araçlarından oluşan filonun sürücülüğü için gönüllü oldu.

Renault-Nissan İttifakı’nın elektrik motorlu araçları, Paris İklim Konferansı (COP21) sırasında, kullanımda sıfır CO2 salımı ile ve hiç petrol kullanmadan, 8 bin VIP delege, basın ve müzakereci taşıdı ve en az 175 bin km yol kat etti.

İki hafta süren Paris’teki İklim Konferansı’nda delegeleri taşıyan 200 elektrik motorlu araçtan oluşan filo, yaklaşık 182 varil petrol tasarrufu sağladı ve 18 ton CO2 salımını engelledi.

Renault-Nissan İttifakı Elektrikli Araç Filosu Paris İklim Konferası’nda175 Bin Km Sıfır Salımlı Yol Katetti

30 Kasım – 11 Aralık tarihleri arasına gerçekleşen COP21 Paris İklim Konferansı’nın resmi otomobil sponsoru olan Renault-Nissan İttifakı elektrik motorlu araç filosu, uluslararası bir konferans için tahsis edilen dünyanın en büyük elektrik motorlu araç filosu oldu. Renault ZOE, Nissan LEAF ve 7 kişilik Nissan-NV200’den oluşan filodaki elektrik motorlu araçlar 3 bin 800’den fazla sefer yaptı ve konferans delegelerini oteller ile Paris’in kuzeyinde bulunan Bourget Konferans Merkezi arasında taşıdı. Renault ve Nissan çalışanları sürücü ve elektrik motorlu araç elçileri olarak gönüllü oldular. COP21, BM’nin ilk kez bir iklim zirvesinde binek aracı olarak yüzde yüz elektrikli filo kullandığı etkinlik oldu. COP21, ayrıca, elektrikli araçların ve şarj altyapılarının artırılmasını hedefleyen bir anlaşma olan, Elektro-Mobilite ve İklim Değişikliği için Paris Deklarasyonu ve Eylem Çağrısı ile sonuçlandı. Renault-Nissan İttifakı, otomotiv sektörünü, COP21’in iklim değişikliğinin etkilerini azaltma sözüne uygun hale getirmek için eylem planını imzaladı. Kamu kullanımına sunulan hızlı şarj istasyonları Renault Nissan İttifakı, araçların şarj edilmesi için stratejik mekanlardaki 90 adet hızlı ve standart şarj istasyonundan oluşan bir ağ kurdu. Bu istasyonlara Fransız elektrik şirketi EDF tarafından sağlanan düşük karbon elektrik sağlandı. Artık salımlar, BM karbon dengeleme programı kapsamında telafi edildi. Kurulan 27 hızlı veya yarı hızlı şarj istasyonlarından 13 adedi kamu hizmetinden kullanılmak üzere kaldırılmadı. Bunların arasında, Charles de Gaulle Havalimanı’nda bulunan 2 hızlı şarj istasyonu, Paris’i çevreleyen otobandaki 2 ve Orly Havalimanı’ndaki 1 şarj istasyonu da var. Hızlı şarj istasyonları, bir elektrik motorlu aracı, yaklaşık 30 dakikada yüzde 0’dan yüzde 80 kapasiteye çıkarmak üzere şarj edebiliyor. Renault-Nissan İttifakı sıfır salımlı araçların küresel lideri ve günümüzde yoldaki elektrik motorlu araçların yarısını oluşturuyor. Renault ve Nissan, İttifak’ın ilk elektrik motorlu aracı Nissan LEAF’in 2010 sonlarında satışa çıkmasından bu yana 280 bin’den fazla satış gerçekleştirdi. www.media.blog.alliance-renault-nissan.com/cop21/photos/ RENAULT-NISSAN İTTİFAKI HAKKINDA Renault-Nissan İttifakı, Paris merkezli Renault, ve Yokohama merkezli Japon Nissan arasındaki stratejik ortaklıktır ve birlikte dünyadaki her 10 araçtan birini satmaktadırlar. 1999 yılından beri stratejik ortak olan şirketler, 2014 yılında yaklaşık 200 ülkede 8,5 milyon araç satmıştır. İttifak, Almanya’dan Daimler, Japonya’dan Mitsubishi, Çin’den Dongfeng ve Hindistan’dan Ashok Leyland da dahil olmak üzere, bir çok otomobil üreticisi ile stratejik işbirliğine sahiptir. Ayrıca İttifak, Lada markasının üreticisi olan, Rusya merkezli AVTOVAZ’ı kontrol eden ortak girişiminde de çoğunluk hissesine sahiptir.

www.media.blog.alliance-renault-nissan.com

www.media.renault.com

www.nissan-newsroom.com